Ofte stilte spørsmål.

Mat Tradisjon tilbyr spekepølser med god smak og høy kvalitet, og har plukket de beste spekepølser fra de beste produsentene i Norge.

Spekepølsene lages av hakket eller kvernet, renskåret kjøtt, flesk luft og vann, avhengig av råvaretype. Pølsene tilsettes ulik smak, gjennom tilsetning av krydder, urter, alkohol og lignende.

Spekepølsene har 12 måneders holdbarhet

En god spekepølse skal inneholde rene gode varer hvor kjøtt og flesk er hovedingredienser, og så er det krydderet da. Det er hemmeligheten. Det må smake godt!

Det er lavt fettinnhold i spekemat produktene ca: 20 - 25 %.

Å speke betyr å tørke, og er vår eldste form for konservering av kjøtt. Det ligger i generasjoner av god, norsk mattradisjon bak den spekemat vi serverer i dag. Spekemat er saltede, spekkede eller tørkede hele kjøttstykker som kan være røkt eller urøkt.

Dersom pølsene har blitt for myke og bløte så legger du dem i kjøleskapet en stund, så hardner de igjen. Har man fått vakuumslipp på spekepølsen så har ikke noe å si for kvaliteten, da fjerner du bare den ytterste plastikken.

Man kan oppbevare spekepølsa i kjøleskap eller i romtemperatur. Ønsker man at pølse skal forholde seg my så oppbevarer man dem i kjøleskap. Hvis man ønsker at spekepølsen skal tørke ut og bli hard, så oppbevarer man den i romtemperatur. Man kan også fryse dem og da anbefaler at man pakker dem inn i aluminiumsfolie. Er spekepølsa uåpnet så kan man fryse den i plast.

Hvis en spekepølse er dekket av et hvitt pulverlignende stoff, så er dette et salttrekk som er helt naturlig og oppstår fordi en spekepølse aldri helt opphører å speke. Tørk av pølsa med en litt fuktig klut/ papir og klapp den tørr, så er den fin igjen.

R6MnnZ3horPa11NvIZ91NelT6LyVnJothnrhnUvI